Installation av en Johansson Profiler Revolution 6700

Fagor-förstärkarna som sitter i många mindre hyreshus och bostadsrättsföreningar har funkat bra tidigare, men sedan Teracom började sända ut Boxers kanaler bredvid varandra funkar den inte längre.
Fagor Micro-MATV klarar alltså inte grannkanaler.

En koll av insignalen från den befintliga UHF-antennen visar bra signal.

Inkommande på MUX1 är 31 dB i MER-värde och efter att förstärkaren har deformerat signalen är signalkvalitén nere på 23,6 dB. Det låter kanske inte mycket men -3 dB är en halvering, så -7,4 dB är en avsevärd försämring. Dessutom ska det vara minst 25 dB i MER-värde för att vara godkänt.

På spektrumbilden nedan kan ni se hur Fagor-förstärkarens olika filter trycker ner grannkanaler så att signalkvaliten försämras.

Så jag skruvade bort Fagor-förstärkaren och monterade en Johansson Profiler Revolution 6700 istället.
(Ni kan läsa mer om min test av Johansson enheten här)

Som ni ser så blev utsignalen väldigt mycket bättre. Dessutom kan man flytta Muxarna till lägre frekvenser så att inte signalen dämpas lika mycket.

Signal på högre frekvenser dämpas alltså mer än signal på lägre frekvenser, vilket ofta har stor betydelse i gamla centralantenn-anläggningar. På 80-talet projekterades dessutom centralantenn- och kabel-TV nät oftast upp till 450 MHz, vilket inte innefattar UHF-området som Boxer sänder på.

Du som äger fastigheter eller du som sitter i styrelsen för din bostadsrättsförening kan gärna kontakta mig om ni vill ha hjälp att uppgradera er gamla centralantenn-anläggning.

    Ditt namn (obligatoriskt)

    Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

    Din epost (obligatorisk)

    Ämne

    Ditt meddelande

    Kommentarer inaktiverade.