S-fästen finns snart på lagret igen.

Äntligen ….

På tisdag kommer Magnus Andreasson idé till S-fäste in på lager 🙂
Ett extremt rejält väggfäste med många möjligheter…
// Ricard

Tidigare så fanns det ett S-fäste bestående av ett böjt rör som vi installatörer och återförsäljare kunde beställa av grossister. Men tyvärr försvann det från marknaden och vi är många som har saknat det.

Tillslut tog jag kontakt med Pexymek som kunde tillverka såna rör om jag beställde minst 100 stycken. När de ändå skulle specialtillverka fästena så framförde jag mitt önskemål om att öka längden på ena sidan till 630 mm. Detta för att man ska kunna skruva dit fästena rakt ovanför husets reglar som oftast ligger på avståndet 600 mm c/c.

Efter lite diskussioner i en installatörsgrupp på internet mynnade det ut i att grossisten Teleton beslutade att lägga upp dem på lagret, så nu har jag beställt ett antal.

Det är framför allt när man måste montera paraboler där riktningen till satelliterna är i stort sett parallellt med väggen som behovet finns.


Det enkla fästet som t.ex. Canal Digital skickar med i paketen funkar oftast till en basinstallation, men när det inte bygger ut tillräckligt från väggen måste det till andra lösningar.

Här var det någon tidigare montör som hade monterat rörböjarna tätt ihop för att därmed få ut parabolen längre från väggen, med resultatet att det blev otroligt instabilt.

När det inte räckte med att montera fästet på fel sätt hade montören dessutom böjt kanten på parabolen.

Sjukt att förstöra paraboler på det här viset. I och för sig kostar det mer att åka runt med en fullt utrustad servicebuss, men det betalar sig i längden.
Jag skruvade ner skräpet och monterade ett sånt här S-rör.

Fler exempel på när parabolen måste monteras längre ut från väggen.


Så nu ser jag till att alltid ha minst ett sånt rör i servicebussen igen, förutom alla andra varianter av fästen och maströr som jag normalt har.

Kommentarer inaktiverade.