Nu funkar Carlos TV

I hyreshuset förekom det störningar och Carlos granne bytte ett antennuttag, som tyvärr var av fel sort och dessutom defekt. Då fick Carlos nog och tyckte att det var dags att ringa efter en riktig antenntekniker.
Jag kom dit och bytte till ett fungerande antennuttag med rätt dämpning, men det var säkert inte grundorsaken till störningarna. I pannrummet hittade jag en förstärkare som var defekt. Jag hade inte exakt rätt sorts förstärkare i bilen, men jag hade en fick duga som provisorisk förstärkare. Jag kopplade in den och nu blev det nästan godkända signalvärden på alla Muxar. (nästan godkänt betyder ändå att signalen är över den kritiska pixelnivån)

För att få riktigt bra signal krävs det dock en förstärkare med högre förstärkning och helst bör antennerna byts ut.

Nu kan Carlos titta på favoritkanalen Animal Planet utan störningar.


Uppdatering!

Jag monterade en Ikusi NBS-804 förstärkare med flera ingångar, så nu är det godkänd signal överallt.

Det ska vara ett MER-värde på minst 25 dB och det är det 🙂

Kommentarer inaktiverade.