Bergsmannen Sodon i Hofors

Bergsmannen Sodon i Hofors är både ett hotell med 37 rum och en restaurang med god mat.

För min del började det hela den 1 april 2002 då Tommy Andersson och Barbro Eriksson tog över hotellet. Strax därefter startade en omfattande renovering av alla rum. Jag fick i uppdrag att projektera hela antennanläggningen, dvs. att räkna ut så det blev rätt signalnivåer i alla antennuttag.

Jag monterade även en parabol, drog koaxialkablar samt byggde en TV-central för både mark- och satellitsända TV-kanaler.


Tyvärr finns det inga bilder från installationen, men den 13 januari 2011 var jag där och programmerade in några nya satellitfrekvenser i a2b racket.

Då satt det även en Fagor Micro MATV som skickade ut de digitala marksända Muxarna i fastighetsnätet.

Den 14 februari 2017 var jag där för att montera en enhet till den marksända TV6.

Men det är ju inte “bara” för det ska programmeras en hel del.

Kommentarer inaktiverade.