Bergen

I november 2013 körde Nisse och jag till Bergen i Norge för att göra nätverksinstallationer i privata hushåll åt det svenska företaget företaget Mecura. (Mer om det företaget längst ner på den här sidan.)

Vi fick uppdrag av Eltel att installera nätverk och IPTV-boxar åt Telenors kunder i Os kommun.
Fin utsikt på jobbet 🙂 Lekven heter villaområdet där nere.

Mera sjöutsikt på jobbet.

Pusur bor i nedre Lekven och har ett eget nätverk.
(varför nätverket heter Pusur får ni veta senare)


I december åkte jag tillbaka till Bergen, själv denna gång. Nisse skulle komma senare, vilket han tyvärr aldrig gjorde.Jag fick låna en VW Caddy som jag hade till installationerna i Os.

Utsikt över Os centrum.
Detta installerade jag i villor och lägenheter i Os.

Efter fiberkonvertern anslöt jag modemet, drog nätverkskablar (Cat5e) till IPTV-boxar och stationära datorer samt kopplade in IP-telefoner. Sen hjälpte jag även kunderna att konfigurera Wi-Fi nätverket så att de kan ansluta trådlöst till Internet med laptops och mobiler.

När jag hade installerat klart hos kunderna så måste de ange ett namn på sitt nätverk, men de var inte alltid så snabba att ange ett namn, så därför finns det nu massor av nätverk i Os som är namngivna efter husdjuren. 🙂 Jag installerade t.ex. ett nätverk och en IP TV-box åt Pus, så nu kan han titta på Animal Planet i HD kvalité.

Eltel skickade mig även på en del specialarbeten. Bland annat till en kund som inte fick den hastighet som han hade beställt. Efter att jag ordnat så att han fick de utlovade 50Mbit/s både ner och upp blev han så nöjd att jag fick en stor påse Twist.
Det är alltid trevligt med nöjda kunder 🙂

Kommentaren från den nöjda kunden:
Hi ! Jeg er den fornøyde kunden… 🙂  Bra at Twist posen smakte bra. Forstår at hjemturen har gått fint da. Glimrende! God Jul !!


I februari 2014 åkte jag till Bergen ännu en gång. Den här gången hjälpte jag till att dra in fiber och installera TV-boxar i höghus i Vadmyra.

Sen installerade jag nya modem och Canal digital T-We Boxar ……

… till 18 hushåll i Apeltunlien.

Katten Mina, 15 år, blev jättenöjd med bildkvalitén på Animal planet.Edit:

När jag var i Bergen och jobbade så förstod jag att det inte skulle fungera i längden att göra sånt dåligt hantverk som chefen för Mecura ville att vi skulle göra och mycket riktigt, i november 2014 blev Mecura i Norge AS försatt i konkurs. Ägaren till Mecura struntade dessutom i att betala tillräckligt med skatt för de anställda, så jag fick själv betala 16000 NOK i restskatt.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *