Programmering av TV i sovrummet, men TV’n i köket klarade inte DVB-C.

Ytterligare en kund ringde och ville ha hjälp med att programmera TV-apparater eftersom de analoga kanalerna har upphört via Sandnets fiber.

När jag kom till kunden började jag med att kolla signalen som var mycket bra.

Jag kollade även vilka kanaler som sände på S23 eller 322 MHz.

Om ni kollar i de små rutorna under spektrumet så ser ni att Discovery Science har ett hänglås vilket betyder att den kanalen var kodad, så om man vill se den kanalen krävs det ett abonnemang från Sappa. Men Kanal 5, TV8, Kanal 10 och Kanal 11 har inte något hänglås så de kanalerna ingår i basutbudet.

Från S24 sände 5 olika kanaler där endast Investigation Discovery sände okodat.

Till alla kanaler finns det LCN som betyder Logical Channel Number. När det funkar hamnar kanalerna i rätt ordning vid en kanalsökning, men i TV’n i sovrummet funkade det inte så jag fick manuellt flytta kanalerna till rätt ställen.

Sen gick jag till köket och började med att kolla signalen från S25.

För att dokumentera alltihopa gjorde jag en datalogg i köket, men sen upptäckte jag att TV’n inte klarade DVB-C, dvs. digitala kanaler via kabel-TV. Så om de vill kolla på TV i köket måste de köpa en ny TV.

Kommentarer inaktiverade.