Byte från Allente till Boxer.

En kund ringde och berättade att han var väldigt missnöjd med Allentes nya satellitmottagare Allente 1, så han hade tecknat ett abonnemang hos Boxer istället.

Sen hade han köpt en ny antenn, skruvat bort Viasat-parabolen och anslutit kabeln i antennen. I vardagsrummet hade han lossat kabeln från satellitmottagaren och satt den i TV’n. Men TV’n hittade inga kanaler så han ville att jag skulle komma dit och fixa.

När jag kom dit såg jag att den nya antennen var monterad och riktad mot TV-masten i Gävle.

Tack vare att jag har så bra zoom på kameran kunde jag kolla detaljer och såg då att vattenskyddet runt kontakten måste skjutas upp en bit.

När jag skulle mäta signalen i vardagsrummet såg jag att han hade monterat kabeln i TV-apparatens satellit-TV ingång. Jag tog i alla fall ur kabeln och monterade en F-hona till IEC-hane övergångskontakt, sen gjorde jag en kontrollmätning som visade att det var ganska bra signal.

Alla Muxar utom Mux 3 klarade kravet på minst 25 dB i MER-värde och minst 6 dB i Link Margin.

23 dB i MER-värde och 5,4 dB i Link Margin betyder att TV6, Sjuan, TV8 osv. kommer att få störningar först om signalen försämras.

Jag berättade för kunden att jag skulle kunna montera en förstärkare för att få lite bättre signalkvalitet, men troligen är det inte nödvändigt, för med den signalen kommer det säkert att funka ändå.

Kommentarer inaktiverade.