Korta bildavbrott med den nya Allente 1 mottagaren.

Kunden fick hem en ny Allente 1 mottagare, men det blev korta bildavbrott så han bokade service.

Jag trodde att kunden hade Sat-CR-signal, men att mottagaren var programmerad för att ta emot universal-signal, för då tappas signalen lite då och då. Kolla filmen om ni vill se vad jag menar.
Lösningen på det problemet är att i installations-menyn ange att det är ett Sat-CR mikrovågshuvud.
Men när jag kom hem till kunden såg jag att det var universal-signal och att Allente 1 mottagaren var riktigt programmerad. För övrigt var signalen tillräcklig för att slippa störningar.

Men kunden hade även en hårddisk så jag rekommenderade att byta mikrovågshuvud så de kan spela in 3 kanaler samtidigt som de kollar på en fjärde kanal.

En koll utomhus visade att det satt ett Triax Quad LNB i parabolen.

Det fanns 2 koaxialkablar till vardagsrummet och sen fanns det en kabel till gillestugan som inte användes längre. Men det går inte att ansluta 2 kablar med universal-signal i Allente 1 mottagaren, för den har bara en ingång.

Därför bytte jag till ett MTI Sat-CR-24 mikrovågshuvud.

Efter justering gjorde jag en datalogg.

Justerad och klar.

Jag gjorde en ny koll inomhus och programmerade Allente 1 mottagaren riktigt. Sen kollade jag att det gick att spela in 2 kanaler samtidigt som man kollade på en annan kanal.

Vad som orsakade bildavbrotten vet jag faktiskt inte för jag hittade inget direkt fel. Men om felet återkommer så kan det bara bero på att den nya Allente 1 mottagaren är defekt.

Kommentarer inaktiverade.