Johansson Profiler Revolution 6700

I dag har jag gjort lite tester med den nya förstärkaren och kanalomvandlaren Johansson Profiler Revolution 6700. Först trodde jag att ordet Revolution i namnet var tomt skryt, men efter min test måste jag hålla med om att det är en revolution – en fantastiskt liten enhet 🙂

Först en mätning av den inkommande signalen från takantennen.

Man kan flytta Muxarna, med så kallad frekvensomvandling, så först testade jag att lägga alla Muxar på VHF-området eftersom kanaler på lägre frekvenser räcker längre i gamla kablar. Men det funkade inte, kvaliteten försämrades eftersom VHF-kanalerna bara är 7 MHz breda.

Jag flyttade dem till UHF-området och där blev det perfekt – ingen som helst försämring av signalkvalitén.


En koll av kanalplanen i instrumentet.

Efter att kanalplanen är kollad kan man göra en datalogg och så här ser det ut när den pågår.

Det färdiga resultatet med en special-kanalplan blev mycket bra.

Antagligen kommer det att se ut så här efter att jag har städat gamla TV-centraler.

En fördel med att lägga alla digitala Muxar på låga UHF-frekvenser är att signalen räcker längre i gamla antennsystem, samt att det fortfarande går att köra ut SVT 1, SVT 2 och TV 4 analogt på VHF-frekvenser. Det blir perfekt till de som eventuellt fortfarande har en tjock-TV 🙂

Så nu är jag redo att hjälpa boende i bostadsrättsföreningar och ägare till mindre hyreshus att städa upp i de gamla huvudcentralerna, så att lägenhetsinnehavarna får bra signal till sina TV-apparater.

Att jag skriver “mindre hyreshus” beror på att de större bostadsrättsföreningarna eller fastighetsägarna oftast redan är anslutna till fibernätet eller Comhem kabel-TV etc. Detta som jag beskriver är en perfekt lösning, för då kan lägenhetsinnehavarna teckna egna avtal med Boxer och får därigenom tillgång till massor av TV-kanaler.

Kontakta mig om ni vill ha professionell hjälp med detta.

Kommentarer inaktiverade.