Inkoppling av antennuttag till lägenheter i Nytida.

Jag var till det här stället den 16 och 18 januari och monterade en antenn på taket samt drog ner kabel Nytida, men det gick inte att få in kablarna till de 6 lägenheterna så jag fick ge upp. Sen har Resona anlitat några elektriker som har varit där och kämpat i några dagar. De fick i dragsnören i 5 slangar, men i den 6:e gick det inte att få in dragsnöre, så de drog en ny slang en bit, sen fick jag dra utanpåliggande kabel sista biten till antennuttaget.

Idag var det dags för ett nytt besök för att dra in kablar, koppla in alla antennuttag, koppla ihop alla kablar och montera en förstärkare.

När jag kom dit så märkte jag att det till och med var tungt att dra snöret, men jag fick hjälp så tillslut var alla kablar indragna.

När jag hade kopplat in alla antennuttagen, fördelare och avtappare kontrollerade jag den inkommande signalen.

Sen monterade jag en Anttron A229 förstärkare.

Sen gick jag bort till lägenhet 1101 och gjorde en kontrollmätning.

När jag har laddat in allt i datorn kan jag fingranska mätvärdena och då ser jag något märkligt. Lägenheterna 1101 och 1102 är kopplade via samma 2-vägsfördelare så därför borde signalstyrkan ha varit ganska jämn. Men det skiljer ungefär 10 dB. Men allt är godkänt så det är inget jag egentligen behöver bry mig om, men eftersom jag är så petig vill jag veta orsaken.

Men vad hände med lägenhet 1103? Jag vet att kabeln är indragen och inkopplad så det finns signal, men jag missade tydligen att kontrollmäta signalen.

Lägenheterna 1104, 1105 och 1106 fick också bra signal.Sen kollade jag allrummet som också fick bra signal.

Tyvärr fanns det ingen riktig katt i någon av lägenheterna så ni får hålla tillgodo med en träskulptur.

Kommentarer inaktiverade.