DishTurns

Sammanslagningen av Viasat Consumer och Canal Digital har slutförts och de två TV-distributörerna har nu blivit Allente. Så arbetet har börjat med att rikta om strax över 350000 Viasat-paraboler och uppdatera satellitmottagarna till att ta in TV-kanalerna från positionen 0.8° väst som Canal Digital använder i dag.

De sänder dubbelt, dvs. från båda satellitpositionerna t.o.m. 2021-10-31 då allt ska vara klart, men sen blev det förlängt till 20211231 och därefter till 20220131.

Projektet som kallas dish turn eller parabolvridningarna namnger jag som DishTurn följt av arbetsordernummer.

De är sorterade i datumordning med de senaste överst. Om du söker något visst arbetsorder-nummer så fungerar sökrutan här på sidan bra.

Klicka på nån av pilarna nedan för att se bilder och information om signalkvalitet från några ställen som jag har fixat.


  • right-arrowNågra jobb under 2021 och 2022 där jag har rättat till efter slarviga parabolvridare, en sommarstuga samt några uppdrag åt Hoist mm.

  • DishTurns 2021.right-arrow

  • DishTurns 2020.right-arrow

Ibland går det inte bara att vrida parabolerna för det kan vara skymmande träd, väggen tar emot, eller så duger inte parabolen för att få godkänd signal. Det kan bli omfattande jobb, men det är i alla fall sagt att kunderna inte ska drabbas av kostnader eftersom satellitbytet är något som inte kunderna kan rå för.
Så vi tekniker har fått löfte om att “det är bara att fixa och fakturera”

  • DishTurns – extra arbeten.right-arrow

Kommentarer inaktiverade.