Fästen till mikrovågshuvuden på Canal Digitals paraboler.

Ibland när jag har besökt Canal Digitals, eller numera Allentes, kunder så har jag sett att plastfästet till mikrovågshuvudet har varit spräckt. Visst går det att ställa in polarisationen ändå, men det blir väldigt känsligt och om någon kommer åt mikrovågshuvudet är det stor risk att det kommer ur läge.

Jag har nya plasthållare i lager så att jag vid behov kan montera ett nytt fräscht fäste. Men de är fortfarande tillverkade i plast, så troligen spricker de också om 8-10 år.


Den nyaste varianten av plastfäste ser lite annorlunda ut, så det kanske håller längre?

Men nu har jag fått hem fästen tillverkade i aluminium som säkert kommer att hålla i många år.


Dessa fästen passar Triax paraboler i TD serien, som t.ex. TD64, TD65 och TD110.

Kommentarer inaktiverade.