Åtgärd av Sillas bristfälliga installation.

Idag har det vräkt ner snö så jag började göra om lite på webbsidan. Bl.a. sidan med “Åtgärd av en bristfällig Canal Digital installation”

Historien är den att i september 2014 blev jag kontaktad av Canal Digital som ville att jag skulle åtgärda en installation hos en kund som var mycket missnöjd med installationen. Inga problem sa jag och åtog mig uppdraget. I de flesta fallen brukar jag hitta fem fel, men här hittade jag faktiskt hela åtta fel!

Det första felet jag såg när jag kom dit var att parabolen satt monterad rakt under taket, så det var stor risk för skada p.g.a. snöras. Det är faktiskt inte OM utan NÄR skadan sker!

Fel nummer 2: Regnskydd ej nerdraget, så kablarna blir garanterat fuktskadade!

Fel nr. 3: Ingen vattenavledning innan kabeln går in i väggen. Risk för rutten panel alltså. Dessutom var kabeln för hårt böjd.

Fel nr. 4: Även här var kabeln för hårt böjd.

Efter demontering såg jag att kabeln var riktigt illa skadad.

Fel nummer 5: En av de ej godkända klammerna har montören dessutom skjutit genom kabeln! Här tränger fukten garanterat in, eller är det kanske tänkt att vattnet som tränger in uppe vid mikrovågshuvudet ska rinna ut?

Fel nr. 6: En skruv saknades. Nog så viktig för att hålla polarisationsinställningen korrekt.

Fel nr. 7: Den övre klammern är för nära skarven i väggfästet. I och för sig är inte detta fel så allvarligt, men man monterar inte så, eftersom parabolfästet även håller ihop väggfästet. En slags dubbelfunktion alltså.

Fel nummer 8: Detta är bara för mycket! Montören borrade rakt genom väggen ca. 1,2 meter upp från golvet!! Helt otroligt och det var i det här läget kunden fick nog och kastade ut montören.
– Försvinn ur mitt hus, sa hon.
– Men jag ska koppla in en box till, sa montören.
– UT bara UT, sa hon.
Det var lindrigt ändå sa jag, för om det hade varit mitt hus hade jag ringt Polisen.

Efter åtgärd ser det ut så här. Jag demonterade rubbet, sen monterade jag ett skorstensfäste, maströr och kundens terresta antenn som satt fast med buntband på skorstensstegen. Därefter var det bara att montera & justera parabolen och dra in nya kablar till satellitmottagarna. …. eller “bara” förresten – kabeldragningen var en tidsödande rysare.


Kabeldragningen var som sagt en tidsödande rysare.

Silla, 15 år, blev nöjd över resultatet 🙂 Nu kan hon njuta av Animal Planet i HD kvalité.

Kommentarer inaktiverade.