Skymmande träd hos Molly.

Här hade det varit en montör från Viasat och försökt att få signal, men han lyckades inte få signal till satellitmottagaren, så Molly kontaktade mig för att få professionell hjälp.

Jag började med att mäta signalen till Boxers marksända kanaler, men det inte att få godkänd signal.

Så jag kollade om det skulle gå att få signal till Viasat-mottagaren istället. På husets södervägg satt parabolen som Viasats montörer hade misslyckats med. Undrar varför de inte de förstod att träden skymde? Att polarisationen var felinställd såg jag med blotta ögat.

De hade bytt mikrovågshuvud, helt i onödan dessutom, för det ser väl vem som helst att träden skymmer för mycket. Men tänk att de aldrig lär sig att dra ner vattenskyddet till kabeln.

För att få in signal från satelliten monterade jag ett väggfäste och maströr på husets norrvägg där inga träd skymde sikten, sen var det bara att flytta parabolen dit.Äntligen kan jag se på TV tyckte Molly när jag var klar. 🙂

Kommentarer inaktiverade.