TV via Tele2 mobilt internet.

Jag har varit till den här kundens lägenhet flera gånger tidigare eftersom den marksända Boxer-signalen är för dålig. Fastighetsägaren vill inte kosta på antennsystemet vilket jag i och för sig kan förstå eftersom det finns fiber indraget. Men det finns även något som heter Must carry, vilket innebär att hyresvärden måste tillhandahålla SVT’s kanaler kostnadsfritt.

Det ser ut som att fästena till maströret börjar ge upp.


Jag kopplade in antenninstrumentet och gjorde en koll.

Dataloggen visade att det bara var Mux 1, 2 och 3 som var godkända.

Antenninstrumentet kunde inte ens tala om hur dålig Mux 6 var.

Mux 5 var inte heller godkänd.

Mux 7 var också väldigt dålig.

Men nu hade Boxer skickat ut en Tele2 TV-HUB mini, trots att de inte hade internet via fiber utan de hade en Tele2 router med SIM-kort som anslöt till internet via 4G nätet. Jag blev lite orolig att surfmängden skulle ta slut, men när kunden visade att de hade ett abonnemang med obegränsad surf kopplade jag in TV-hubben.

Så nu kommer de äntligen slippa störningar p.g.a. hyresvärdens dåliga TV-antenner.

Kommentarer inaktiverade.