Maströret hade glidit.

För ungefär ett år sedan besökte jag den här kunden och installerade en Samsung UHD 680 satellitmottagare med tillhörande abonnemang hos Allente. Eftersom det var begränsad satellitsikt med skymmande träd fick jag använda en parabol som grannen hade använt tidigare.

Allt har funkat bra, men häromdagen försvann satellitsignalen helt plötsligt och kunden misstänkte att det berodde på trygghetsboendet som byggs framför parabolen.

Men jag trodde att det berodde på att kunden hade valt fel HDMI ingång i TV’n eller att mikrovågshuvudet hade hängt upp sig.

Jag körde i alla fall dit för att kolla läget.

I vardagsrummet kopplade jag in antenninstrumentet och såg att det var liv i mikrovågshuvudet, men ingen signalkvalitet.

Tyvärr räckte inte min 3,2 meters stege och det fanns ingen stege där heller, så jag kunde inte klättra upp på taket.


Det var bara att boka in ett besök nästa dag.

I dag tog jag med en lång stege och körde till kunden igen. När jag kom dit kollade jag huset och parabolen på långt avstånd.

Med kameran zoomade jag in så parabolen syntes tydligt.

Jag klättrade upp på taket och såg att satellitsignalen kommer in långt över trygghetsboendet som byggs.

Orsaken till den dåliga signalen var att parabolen hade vridit sig en liten bit. Inte på maströret, men däremot hade hela maströret vridits. Men det satt ändå stenhårt, för jag lyckades inte vrida tillbaka parabolen i läge utan att lossa klammerna.

Efter justeringen gjorde jag en datalogg.

Nu blev det ordentlig signal till Samsung UHD 680 satellitmottagaren i vardagsrummet.

Jag tänkte kolla om det gick att dra fast maströret lite bättre men det finns ingen taklucka utifrån. Men i lägenheterna finns det vindsluckor så jag började med att kolla vinden på Smedjevägen 3A. Men det visade sig att vinden är avgränsad med murade väggar så varje lägenhet har en egen vind. Jag kollade i 3C men där fanns det inget maströr, sen ville jag kolla vinden i lägenhet 3B men det var ingen hemma.

Vi får väl se om det går att boka in ett besök så jag kan kolla vinden i lägenhet 3B och förhoppningsvis skruva fast maströret hårdare. Så fortsättning följer ….

Kommentarer inaktiverade.