Parabolen blev skadad av grannens studsmatta.

När det blev lite stormvindar häromdagen blåste grannens studsmatta iväg och lyckades träffa parabolen så den vred sig ur läge.

När jag kom till kunden började jag att kolla vad som var skadat och såg att en F-kontakt var avbruten. Dessutom hade Allentes installatör fuskat genom att inte dra ner vattenskyddet på mikrovågshuvudet.


Även fästet till mikrovågshuvudet var spräckt, så jag hämtade ett nytt i servicebilen.


Kanten på parabolen hade fått sig en smäll, men vid justeringen såg jag att den lilla skadan inte påverkade signalkvaliteten.

Det blev bra signal så parabolen var helt OK.

Från början satt inte mikrovågshuvudet i fokuspunkten, så nu har de garanterat bättre signal än vad Allentes installatör lyckades åstadkomma.

Dessutom drog jag koaxialkablarna i aluminiumprofilen för att det ska bli lite snyggare och sist men inte minst drog jag ner vattenskyddet på mikrovågshuvudet.

När jag var klar ute gick jag in för att kolla signalen till de två OnePlace-mottagarna.

Det blev bra signal till OnePlace-mottagaren i TV-rummet. Sen kollade jag även att den inte var inställd på samma användarband som mottagaren i gillestugan. För om det är samma användarband blir det konflikt.

Det blev även bra signal till OnePlace-mottagaren i gillestugan. Den var även utrustad med en hårddisk så det går att spela in 3 kanaler samtidigt som de kollar på en fjärde kanal.

Jag kollade även användarbanden och såg att mottagaren i gillestugan var inställd på UB09, UB10, UB11 och UB12. Satellitmottagaren i TV-rummet var inställd på UB13, UB14, UB15 och UB16, så det blir ingen konflikt. Om ni vill veta mera om användarband och Sat-CR-signal kan ni kolla här.

Kommentarer inaktiverade.