Korta ljudavbrott på TV4.

Förra veckan, när jag besökte den här kunden, hjälpte jag bl.a. till att söka in de digitala TV-kanalerna som Sappa skickar ut via Sandnets fiber. Allt har fungerat bra förutom att det var korta avbrott på ljudet från TV4 i kundens LT-40E71 JVC TV.

Det finns även en Philips TV i rummet intill och båda är kopplade via samma fördelare, så därför har båda exakt lika signal. I Philips TV’n är det dock helt normalt ljud och kör man TV4 från mobilen till en Chromecast i JVC TV’n blir det inga avbrott på ljudet.

Vid återbesöket började jag med att kolla signalen som fortfarande var lika bra.

TV4 sänds från 314 MHz, men Sjuan och TV10 som finns i samma transponder har inga avbrott i ljudet.

Jag funderade om det kan vara bero på att TV 4 sänder Dolby Digital ljud, som inte JVC TV’n klarar av, så jag kollade lite i menyerna. Men den enda inställningen jag hittade i JVC TV’n var SPDIF mode (Sony/Philips Digital Interface) där man kan välja PCM (Pulskodsmodulering) eller Auto. Valde jag Auto så tyckte jag att det blev fler korta avbrott på ljudet.

Jag gjorde även en datalogg för att dokumentera signalen.

Ett mycket knepigt fel så jag kontaktade Sappas tekniska support så de kan undersöka om det är något i utsändningen som orsakar problemet.

Kommentarer inaktiverade.