Fallande isblock rubbade parabolen.

Signalen försvann helt plötsligt och när kunden gick ut för att kolla vad som hade hänt såg han några isblock på marken.

Isen hade ramlat ner på parabolen.

När jag kom dit såg jag att vattenskyddet till kontakten på mikrovågshuvudet inte var nerdraget, men som tur är har jag bildbevis på att jag drog ner vattenskyddet när jag var där senast.

Nu var det lite tur i oturen att Tele system PE57 parabolen har lite klen låsning till höjdjusteringen, för parabolen hade bara glidit ner.

Efter justering blev det godkänd signal på allt utom transpondern som sänder på 12,418 GHz vertikalt.

Men den transpondern innehåller inte så intressanta kanaler.

Efter justering drog jag ner vattenskyddet. 🙂

Bäst att gå inomhus och kolla signalen tänkte jag och tur var väl det.

I vardagsrummet började jag med att kolla signalen som var bra. Men Samsung UHD satellitmottagaren hittade ingen signal trots att den var riktigt inställd. Efter lite felsökning gjorde jag en fabriksåterställning och sen funkade det.

Även till sovrummet blev det bra signal, men Viasat Arris-mottagaren vägrade starta.

Men efter en fabriksåterställning blev det bild i TV’n.

Redan förra året bestämde vi att jag skulle återkomma någon dag när det blev bättre väder och montera en ny parabol där det inte är risk för snöras. Men det blev inget av för när vintern är slut glömmer man lätt hur det är med ras från taket. Men den här gången får det inte glömmas bort, så jag ska flytta parabolen snarast möjligt.

Kommentarer inaktiverade.