Kortslutning i mikrovågshuvudet.

Signalen försvann så kunden kontaktade mig för felsökning och åtgärd.

Men hon ville inte ha dit någon från Allente igen p.g.a. att den förra teknikern var direkt otrevlig och skällde ut henne. Enligt vad hon berättade för mig bad han henne att dra åt helvete och var väldigt hotfull, så hon blev orolig att hon skulle få stryk.

Inte nog med att “teknikern” från Allente var hotfull utan han hade även gjort en bristfällig montering.

Parabolfästet som Allente skickar med passar inte på fjällpanel. Då måste man montera ett 3-bensfäste istället. Tyvärr hade jag slut på såna, men jag får hem nya om några dagar.

Tydligen har han försökt att få dit fästet som inte passar på fjällpanelen med en annan sorts skruvar, men det går inte att rädda felet på det viset.

Dessutom var det ett dräneringshål vänt uppåt, så nu blir fästet även vattenfyllt.

Jag kopplade in antenninstrumentet och konstaterade direkt att det var kortslutning.

Jag monterade ett nytt Sat-CR-24 LNB som har beteckningen AKU0-U05-M101 DCSS LNB och är tillverkat av Microelectronics Technology. Om du vill veta med om det mikrovågshuvudet kan du läsa här om testen jag gjorde.

Trots att de inte har haft Allente så länge var inte parabolen optimalt justerad. Det var dessutom lite svårt att justera parabol och polarisation när signalkvaliteten pendlade några tiondels dB. Troligen beror det på att en gren på den stora eken skymmer lite grann. En skymmande gren är troligen orsaken till att signalen varierar när det blåser och inte som kunden trodde att parabolen flyttas av blåsten.

När jag hade justerat klart gjorde jag en datalogg av signalen efter 3-vägs fördelaren.

Nere i vardagsrummet observerade jag att signalen hade dämpats mer än vad jag räknade med. Så jag ändrade inställningen i OnePlace mottagaren till användarband 5, 6, 7 och 8 som har lägre frekvens än 9, 10, 11 och 12 som OnePlace tar som standard. Då ökade signalstyrkan något.

I sovrummet var signalen helt OK, men det visade sig att Allente1 satellitmottagaren var trasig.

I TV rummet blev det också bra signal.

Justerat och klart, men helst ska parabolen flyttas till andra sidan fönstret för att få helt fri satellitsikt.

Om jag nu får jobbet att flytta parabolen kommer jag att montera ett fäste som passar på fjällpanelen så att det ser ut ungefär så här.

Dessutom kommer jag att snygga till kabeldragningen.

Kommentarer inaktiverade.