Helgen är räddad.

Strax efter klockan 14 idag blev jag uppringd av en tjej som hade tappat satellitsignalen.

Men eftersom det var fredag eftermiddag hade jag redan parkerat servicebilen och bytt om, så jag föreslog att jag kunde komma på måndag förmiddag. Men hon ville gärna ha det fixat till helgen så hon skulle prova att hitta någon annan.

Efter 7 minuter ringde hon tillbaka för det fanns ingen annan som kunde fixa parabolen, vilket jag förstod eftersom det är stor brist på antenntekniker.

– OK, jag kör till dig och fixar signal, svarade jag.

När jag kom dit såg jag redan nerifrån marken att polarisationen var felinställd.

Jag fick ta bort hela hållaren till mikrovågshuvudet eftersom en mutter hade lossnat inuti. När jag hade fixat fästet gjorde jag en justering och fick troligen så bra signal som de aldrig har haft.

Kabeln som gick till sovrummet var torr och spräckt så den bytte jag.

En koll i vardagsrummet visade att det blev mycket bra signal. Dessutom var den vita satellitmottagaren inställd på tjock-TV-formatet med 576 linjers upplösning, men eftersom de hade en modern LED-TV ändrade jag till 1080 linjer, så nu kan de även se bilden i HD-kvalité.

Även i sovrummet blev det brra signal.

Ett tag såg jag att signalnivån pulserade på 10,778 GHz vertikalt, så jag började fundera på om mikrovågshuvudet är på väg att ge upp. Men efter en stund blev signalstyrkan stabil och jag vill inte byta något som funkar, så vi får väl hoppas att det inte ger upp.

Nu är helgen i alla fall räddad. 🙂

Kommentarer inaktiverade.