Hasande isblock rubbade parabolen.

Isen gled ner och rubbade parabolen så TV-kanalerna via satellit försvann. Då tog Arris-mottagaren in kanalerna via internet istället, men i utbudet Allente Stream Basic saknades bl.a. TV4, Kanal 7 och TV12.

När jag kom dit såg jag att kunden hade tagit bort isen som tryckte mot parabolen, men det blev ingen bild i alla fall.

Jag gick in till sovrummet och kollade signalen men den var helt obefintlig.

Jag gick ut för att kolla läget.

En liten parabol kan inte stå emot den här tyngden.

Efter justering blev det bra signalkvalitet.

Jag gjorde en datalogg för att dokumentera signalstyrka och kvalitet. Jag observerade även att signalen på transpondern som sänds på 12,418 GHz vertikalt var ungefär som de andra, vilket var lite märkligt för den brukar vara svagare.

Nu blev det bra signal i sovrummet.

Jag gjorde även en koll i vardagsrummet.

På spektrumet syns UB01 som används i vardagsrummet och till höger syns UB02 som används i sovrummet. Om du vill veta mer om UB01 och UB02 etc. kan du kolla här.

Jag tipsade kunden om att köpa några taksteg som han kan haka fast i takpannorna för att därigenom få ett snörasskydd.

Men om det inte går att hindra snön och isen på ett effektivt sätt måste parabolen flyttas.

Kommentarer inaktiverade.