En säljare från Allente sålde ett streaming-abonnemang trots att kunden inte har internet.

En säljare från Allente sålde ett streaming-abonnemang på Max trots att kunden inte har internet.

När de sen skulle försöka få in Max i OnePlace-mottagaren försvann alla kanaler via satellit, så kunden blev helt utan fungerande TV. De kontaktade då Allentes support som menade att det inte fanns någon signal från parabolen och att de kunde skicka ut en tekniker om 3 veckor.

Kunden kontaktade då Elon i Hofors som hänvisade till mig och jag sa att jag kan komma nästa dag.

När jag kom dit såg jag att kunden hade en Triax TD65 parabol med ett Sat-CR-24 LNB.


Jag gjorde en koll av signalen i vardagsrummet och såg att den kunde vara bättre. När det skiljer så mycket i kvalitet på den vertikala och horisontella 10,778 GHz är polarisationen feljusterad.

Jag gick ut för att kolla in parabolen och såg att fästet skulle kunna vara bättre.


Jag klättrade upp på taket och det visade sig att det inte bara var polarisationen som var feljusterad utan hela parabolen behövde justeras en del. Eftersom jag ändå skulle justera passade jag på att flytta ner parabolen ett par decimeter. Efter justering gjorde jag en datalogg för att dokumentera signalen.

Jag tog även bort den fula eltejpen och monterade buntband istället.

När jag hade justerat polarisationen drog jag åt skruven i hållaren, för den hade Allentes installatör från Falun inte dragit åt.

Det visade sig även att Allentes installatör från Falun hade tagit loss kabeln från TV-antennen och använt den till parabolen. Så gör man bara inte, för det är alltid bra att kunna se de marksända fria SVT-kanalerna och TV4 om det blir fel på utrustningen från Allente.

En ny koll i vardagsrummet visade att det blev bättre signalkvalitet på alla transpondrar och mer än dubbel signalkvalitet på 10,778 GHz horisontellt.

Kommentarer inaktiverade.