En kort mittledare orsakade signalbortfall.

Jag besökte en kund i torsdags men OnePlace mottagaren i vardagsrummet tappade ändå signal ibland. I torsdags såg jag att det var en annan sorts kabel i vardagsrummet än den som var ansluten vid parabolen, så alltså fanns det en skarv någonstans. Men när signalen var OK så var det ingen vits att kolla in skarven, men det skulle jag tydligen ha gjort. Idag när jag kom för ett återbesök så hade kunden flyttat på ett tungt vitrinskåp, så att jag kom åt skarven. Jag konstaterade snabbt att mittledaren var för kort så när jag rörde på på kabeln försvann signalen. Nåväl, det blev till att göra en ny skarv och byta kabel fram till OnePlace mottagaren.

Bara för att jag ville dokumentera allt så gjorde jag en koll av användarband 9, 10, 11 och 12 som OnePlace mottagaren tar in som standard.

Först signalen från användarband 9 eller UB09 som det står i beskrivningen.

UB10

UB11

UB12

Sen gjorde jag en datalogg med användarband 12 inställt. Den observante ser även att det är ca. 1 dB lägre signal än i torsdags med det berodde på ett mycket disigt höstväder.

Så nu ska det väl i alla fall vara en bra och stabil signal till OnePlace mottagaren i vardagsrummet.


Canal Digital – felavhjälpning – 949256

Kommentarer inaktiverade.