När billigt blir dyrt.

Enligt felanmälan fick de inte in några kanaler alls.

När jag kom till kunden såg jag att de hade en ganska ny UHF-antenn som de hade köpt för 349 kronor på Jula. Jag kopplade in instrumentet i antennuttaget inomhus men det fanns ingen signal alls. Då öppnade jag antennuttaget och såg att det hade runnit vatten genom kabeln.

Uppe vid antennen upptäckte jag att hela gummihylsan och kopplingsdosan var full med vatten. Antennen var heldöd så den var det bara att skruva bort.

Man får tydligen vad man betalar för. Både antenn, kabel och antennuttag blev förstört bara för att antennen läckte in vatten.

Jag hämtade en logperiodisk antenn i bilen, men trots att jag var i Valbo, vilket är hyfsat nära TV-masten, så hade jag svårt att få godkänd signal på Mux 5. Helst skulle antennen ha flyttats några meter in på taket, men där fanns det inget att skruva fast den i. Nåväl, 25,8 dB i MER-värde är ändå godkänt.

Sen fick jag även byta kabel eftersom den befintliga var vattenskadad.

En koll i vardagsrummet visade att alla Muxar fick godkända värden.

Boxer ärende 86920

Kommentarer inaktiverade.