Mycket strul med en OnePlace mottagare.

I vintras skaffade kunden en ny OnePlace mottagare, så den 14 januari 2019 besökte jag honom första gången för att byta mikrovågshuvud.

Den 12 juni var jag dit ännu en gång eftersom OnePlace mottagaren tappade signal på användarband UB01. För att säkerställa en stabil signal flyttade jag parabolen till ett fäste på tegelväggen. Men OnePlace mottagaren fortsatte att jäklas så kunden fick även en ny mottagare hemskickad.

Strulet fortsatte även med den nya mottagaren så den 2 september besökte jag kunden en tredje gång.
Först en koll på parabolen som garanterat inte hade flyttat sig en enda tiondels millimeter.

Träden skymde inte heller signalen.

Jag aktiverade alla 4 Sat-CR frekvenser och det såg bra ut.

Sen gjorde jag en datalogg på alla 4 användarband och samtliga visade toppvärden.
Bara för att jag skulle göra någonting så bad jag kunden att koppla bort LG TV’n i sovrummet så att endast OnePlace mottagaren i vardagsrummet var inkopplad. Sen kunde jag byta till ett Sat-CR-24 mikrovågshuvud.


En koll i vardagsrummet visade som förväntat toppvärden på rubbet.

Men tror ni inte på fan att det fortsätter att jäklas hos kunden 🙁
Så ett nytt besök är inbokat till den 12 september.

Canal digital – serviceuppdrag – 949887

Kommentarer inaktiverade.