OnePlace som tappar Sat-CR-signal

Den 14 januari 2019 besökte jag den här kunden förra gången, då jag bytte mikrovågshuvud enligt arbetsorder # 887196. Redan då tyckte jag att parabolen satt väldigt instabilt, så nu när jag fick en felanmälan trodde jag att det var orsaken till att OnePlace-mottagaren tappade signal.

Jag kopplade in instrumentet, men trots att parabolen satt dåligt var det ändå skaplig signal.

Men hur kan en installatör ens komma på tanken att montera ett Viasat-fäste på en instabil bräda?

Jag föreslog att flytta parabolen till ett stabilt ställe, så det var bara att demontera.

Monterad på tegelväggen är det garanterat stabilt.

Men det skulle visa sig att OnePlace-mottagaren tappade signal på Sat-CR användarband 01.

Osäkert om felet berodde på OnePlace-mottagaren eller mikrovågshuvudet, men nånting måste jag göra så jag beslutade att byta mikrovågshuvud igen. Kunden hade även en Canal digital parabol som hade legat många år i källaren, så nu kom den till användning.

Det blev bra signal till OnePlace mottagaren i vardagsrummet.

I sovrummet hade de en LG-TV med inbyggd satellitmottagare som inte klarade Sat-CR-signal så därför monterade jag denna typ av mikrovågshuvud.

Canal Digital – Felsökning och åtgärd – 931445

Kommentarer inaktiverade.