Canal Digital serviceuppdrag # 882937

Det skrivs ofta på diverse forum och i kommentarsfälten under Canal digitals annonser på Facebook att operatörerna inte gör något för sina gamla kunder samt att de bara ger rabatt till nya kunder. Men det är inte sant när det gäller Canal digital i alla fall. Jag har under det här året varit på massor av serviceuppdrag som Canal digital helt eller delvis har betalat.

Den här kunden hade skaffat en OnePlace-box, så jag fick ytterligare ett uppdrag av Canal digital att byta mikrovågshuvud och fixa så att han fick optimal signal till sin nya mottagare. Tur är väl det, för direkt när jag kom hem till kunden såg jag ända nerifrån bilen att det var dålig signal.
– Hur kan du se det, undrade kunden.
– Lång erfarenhet som antenntekniker, svarade jag.

Först gjorde jag en snabb kontrollmätning som visade att jag hade rätt. 11,4 dB i kvalitetsvärde på 10903-V var riktigt uselt, faktiskt sämre än förväntat.

Så jag bytte till ett Sat-CR-24 och finjusterade parabolen lite.

Efter åtgärd fick jag upp signalkvalitén till 17,4 dB vilket är en fördubbling av fördubblingen. En avsevärd förbättring alltså.

För att kolla att inte signalen försämrades genom kabeln gjorde jag även en datalogg nere i gillestugan.

Att göra en kontrollmätning inomhus är däremot något som INTE ingår i serviceuppdraget. Men jag tycker inte att jag kan lämna platsen innan jag har förvissat mig om att det är bra signal ända in i satellitmottagaren. Det händer nämligen titt som tätt att jag måste fixa F-kontakten till mottagaren också.

Så nu har Canal digital ytterligare en nöjd kund ?

Vill ni läsa om fler serviceuppdrag som Canal digital har betalat helt eller delvis kan ni klicka här.

Kommentarer inaktiverade.