OnePlace – mer än bara TV.

Med OnePlace finns det många anledningar att samlas framför TV’n.

– Med ett klick kan du skicka upp bilderna och filmerna du har i mobilen, surfplattan eller datorn – och visa dem på din TV. OnPlace har inbyggd Chromecast.

OnPlace är baserat på AndroidTV från Google och öppnar upp ett helt universum av appar med massor av underhållning för hela familjen – allt på ett ställe. Utöver ditt TV-utbud hittar du tusentals filmer, TV-program och spel från Google-play, Youtube och andra favoritappar i Google Play Store. Allt via OnePlace.

Canal Digitals nya satellitmottagare OnePlace är helt enkelt ett mästerverk – en revolutionerande teknik.

En bra lättmanövrerad fjärrkontroll som ligger rätt i handen. Dessutom kommunicerar fjärrkontrollen med satellitmottagaren via Bluetooth, så du behöver inte ens ha satellitmottagaren synlig. Du kan även trycka på knappen för röstsökning och berätta för OnePlace vad du söker för slags underhållning.

På baksidan finns de nödvändiga anslutningarna.

1 TB hårddisk som räcker till 500 timmars inspelning.

Hårddisken skjuter man i som en kassett.

Grannen Nemo kom för en grundlig inspektion och när han hörde att man förutom att se Animal Planet i HD kvalité, även kan kolla filmklipp från Youtube godkände han den. Det verkar inte som att Canal digital har MISSat något, tyckte en nöjd Nemo.

Efter fotografering var det bara att koppla in mottagaren. Installationen var ganska enkel, den hittade själv vilken sorts mikrovågshuvud som den var ansluten till. Som ni kanske ser på fotot nedan så är det signal till 4 kanalväljare. Spela in 3 kanaler samtidigt som man tittar på en fjärde – vad kan man mer begära?
Apropå foto, jag saknar möjligheten att göra en skärmdump.

Sen skulle den uppgraderas också.

En bättre användarupplevelse.

Med OnePlace blir det enklare att hitta det du vill se. De nya menyerna baseras på bilder som gör att du enkelt känner igen dina favoritprogram. Med den smarta TV-guiden får du dessutom en tydlig överblick och kan enkelt förflytta dig mellan det som sänds just nu och det som gick på TV igår. Med den smarta kanallistan har det aldrig varit enklare att zappa.

Enklare och bredare sök.

Med så mycket innehåll ska det vara enkelt att hitta det du vill se. Att söka efter innehåll är både enklare och snabbare än att scrolla sig fram och med hjälp av Google söker OnePlace igenom både ditt TV-utbud, appar, Google Play och Internet för att hitta det du vill se.


Canal digitals har gjort en liten informationsfilm.


Om du vill kontakta mig för att få veta mera, ställa de där svåra frågorna eller beställa en box med installation kan du klicka >här<

Canal digital har även utförliga instruktioner om hur du installerar en OnePlace >här<


OBS: För att du ska kunna nyttja OnePlace-mottagaren till fullo krävs det att den ansluts till Internet och helst då med minst 5 Mbit/sek.


4 Kommentarer

  1. går det att använda one place även om maninte använder sig av parabol? och bara kör via internet?

    • Ja det gör det, men en parabol krävs om man vill ha full bildkvalitet samt kunna göra inspelningar.

  2. Kan man se på tv om inte internet fungerar?

Kommentarer är stängda