Signalen från parabolen försvann i snövädret.

I onsdags kväll blev det så dåligt väder att signalen från parabolen försvann och just när det inte fanns någon signal gjorde kunden det man inte ska göra. Han startade en kanalsökning och naturligtvis hittades inte en enda kanal.

Sen gjorde han en fabriksåterställning och då måste man börja om från början med att välja språk, vilken typ av mikrovågshuvud, bildupplösning och internetanslutning osv. Detta klarade inte kunden, så vi kom överens om en tid då jag kunde göra ett hembesök.

När jag kom dit såg jag att det satt en Tele-system PE57 parabol ganska högt upp.


Via ett Quad mikrovågshuvud gick signalen vidare till vardagsrummet.

Jag gick in till vardagsrummet och började med att kolla signalen.

Allt var godkänt utom signalen från transpondern som sänder på frekvensen 12,111 GHz vertikalt. Jag gjorde en koll av vilka kanaler som sänds från den, men det var bara en testkanal. Så troligen hade de dragit ner effekten på den transpondern.

När jag hade programmerat in allt i satellitmottagaren blev det bild igen, så nu är helgen räddad.

Kommentarer inaktiverade.