Satellitsignalen har tappats?

Idag är det oväder ute och det är några kunder som har ringt mig eftersom signalen från parabolen har försvunnit.

Så jag kollade läget här hemma och även här hade signalen från min TD64 Canal Digital parabol försvunnit. Jag kollade ut genom fönstret och såg att det var mycket snö framför mikrovågshuvudet.

Men från min Toroidal Maximum T90 parabol är det fortfarande bild, men det är verkligen gränsfall för det är under 9 dB i MER-värde.

Störningarna eller pixlarna brukar komma när signalkvaliteten är under 9 dB i MER-värde. Kolla längst ner till höger där jag har ringat in värdet på signalkvaliteten.

Om bilden försvinner helt kan du som har en OnePlace eller en Allente 1 i alla fall se TV via internet, men har du inte det kan du sopa bort snön från parabolen eller helt enkelt vänta tills vädret blir bättre. Har du en vanlig TV-antenn så kan du se SVT’s kanaler och TV4, för marksänd TV är inte så väderberoende.

Du behöver i alla fall inte ringa 0770-272700 och hamna i en oändligt lång telefonkö.


Edit 20231122 18:02

Nu är det 11,7 dB i MER-värde så vädret är säkert redan lite bättre.

Senare på kvällen ringde det några personer igår som saknade signal.

En trodde att parabolen hade blåst ur läge.
– Det har den säkert inte, för jag har jobbat med det här i ungefär 35 år och hittills är det inte en enda parabol eller antenn som jag har skruvat dit som har blåst ur läge. Men det är säkert snö i den, sa jag.

Efter en stund ringde kunden igen och sa att jag hade rätt, för TV’n funkade igen efter att han hade tagit bort det mesta av snön.


Edit 20231123

I förmiddags ringde det en kund som inte fick in en enda kanal efter snöovädret. För just när det inte fanns någon signal startade han en kanalsökning och naturligtvis hittades inte några kanaler. Sen hade han gjort en fabriksåterställning, så nu måste man börja med att välja språk osv. Detta klarade inte kunden, så det blir ett besök i morgon.

 

Kommentarer inaktiverade.