Byte till ett Inverto Quad LNB.

För närmare ett år sedan besökte jag den här kunden för att sätta fast väggfästet ordentligt samt att justera parabolen. Då var det svårt att avgöra om det blev så bra signal som förväntat eftersom en byggställning skymde parabolen lite grann.

Men kunden tyckte att signalen var väderkänslig så han kontaktade mig för åtgärd.

Jag började med att kolla signalen som var aningens under godkänd. I den högra kolumnen kan du se Link Margin och där ska det vara minst 6 dB i marginal till störningarna. Nu var det bara 5,9 dB som bäst.

Jag undrade om ställningsbyggarna hade kommit åt mikrovågshuvudet så jag testade med att justera.

Nu fick jag betydligt bättre signalkvalitet men dock inte godkänt på 11,261 GHz horisontellt och 12,111 GHz vertikalt.

Jag kollade vilka kanaler som sänds på 12,111 GHz, men det var bara en testkanal.

Jag bytte till ett Iverto Quad mikrovågshuvud och justerade polarisationen.

Nu blev det godkänt på rubbet.

Jag gjorde även en koll av signalen i vardagsrummet.

Fixat och klart med bra marginal till störningar vid kraftigt regnväder.


Kommentarer inaktiverade.