Väldigt väderkänslig satellitsignal.

Redan innan målarna monterade byggställningen var satellitsignalen väldigt väderkänslig, men efter att ställningen monterades gick det inte att se vissa kanaler.

När jag kom dit såg jag att fästet var dåligt monterat från början och nu höll det dessutom på att lossna från väggen.

Väggfästet satt monterat med 4 skruvar av olika sort, med en gemensam nämnare var att de saknade gänga cirka 20 mm längst in. Alltså drog de inte i panelen eftersom den är cirka 20 mm tjock.Jag kollade vad parabolen lämnade för signal och som synes var den väldigt dålig.

Men för att överhuvudtaget kunna justera parabolen var jag tvungen att fixa väggfästet. Jag började med att ta loss parabolen och skruva bort fästet. Sen monterade jag den övre rörklamman där den ska sitta, dvs. längst upp.

Då fick jag dit de övre stagen med rätt skruvar där det sitter en regel under panelen.

Efter en hel del skruvande fick jag dit parabolen mycket stabilt.

Men byggställningen skymde en hel del så det blev inte godkänd signal.

Signalen blev dock mycket bättre än vad den var.

Kanalerna som sänds från transpondern på frekvensen 12,111 GHz vertikalt kommer att få störningar först eftersom den var svagast.

När de river ställningen om några dagar blir det säkert godkänd signal, dvs. mellan 14-17 dB i MER värden.


Kommentarer inaktiverade.