Dino ville ha hjälp med parabolsignalen efter åska.

Dino hade 3 olika satellitmottagare och alla gick sönder när blixten slog ner i närheten. Då beställde han och fick hem 2 st. nya Allente 1 satellitmottagare från Allente, men sen fanns det ingen signal från parabolen.

När jag kom dit såg jag att parabolen satt kvar som jag lämnade den sist jag var där.

När jag kopplade in instrumentet för att kolla mikrovågshuvudet varnade instrumentet för kortslutning.

Jag monterade ett nytt Opticum som har en Sat CR 24 utgång och 3 Legacy-utgångar, eller universalutgångar som det heter på svenska.

Justerat och fixat.


Det var lite struligt att ta reda på vilken kabel som gick till vardagsrummet. Men efter en stund hade jag fixat Sat-CR-signal från 4 användarband till Allente-1 mottagaren med hårddisk i vardagsrummet. Då kan de alltså spela in 3 kanaler samtidigt som de kollar på en fjärde kanal.

Signalen till altanen och TV-rummet på övervåningen går genom en fördelare och det funkar så länge de bara använder satellitmottagaren på altanen ELLER i TV rummet, eftersom man inte kan dela en universalsignal. Men Dino är nöjd med det, för han ska bara ha 2 st. satellitmottagare.

En koll av signalen ur kabeln på altanen.

En koll av signalen ur kabeln i TV-rummet på övervåningen.

Till en början såg Dino lite skeptisk ut, men sen såg han att det verkligen blev bild i TV’n.

Kommentarer inaktiverade.