Allentes support lyckades inte aktivera programkortet.

Precis som de har gjort i många år tog kunden med programkortet till fritidshuset men det gick inte att aktivera det i satellitmottagaren. De blev då kopplade till Allentes support som inte kunde lösa problemet utan sa bara att de kunde förlänga abonnemanget och köpa en ny satellitmottagare. Men då kunden hade ytterligare 2 st. satellitmottagare hemma körde de 12 mil för att hämta dem. Åter i fritidshuset fick de ingen signal på någon av de andra satellitmottagarna, så de ringde mig och bokade service.

När jag kom dit började jag med att kolla signalen som fortfarande var helt OK.

Efter att jag hade kollat signalen kopplade jag in satellitmottagaren som alltid stod i fritidshuset, sen ringde kunden och då gick det helt plötsligt att aktivera kortet i den satellitmottagaren.

Att det blev “ingen signal” i de 2 andra satellitmottagarna beror på att de har ett Sat-CR mikrovågshuvud hemma i bostaden medan det sitter ett universal mikrovågshuvud på parabolen till fritidshuset.

Kommentarer inaktiverade.