En DishTurn hos Grace.

Grace var lite ledsen för hon hade inte kunnat se TV via satellit ända sedan den sista januari när Viasat släckte signalen från Astra satelliten. Hon hade bara sett TV via internet men det blir inte alls lika bra bild samt att TV4 saknades.

När jag kom dit såg jag att de hade en Triax TD64 parabol.

Grace husse hade försökt att få in signal från Thor-satelliterna men inte lyckats.

Jag justerade parabol och polarisation och fick godkänd signalkvalitet.

Egentligen skulle det behövas ett nytt mikrovågshuvud för att få nån dB till samt ett nytt fäste för det gamla var spräckt. Men det är snart TV via fiber på gång så de ville inte spendera pengar på det.


Grace har fin utsikt.

I vardagsrummet såg jag att de hade en Pace DS830NV satellitmottagare och som tur var hade Grace husse lyckat uppdatera bootloadern från Astra innan Viasat släckte signalen. Annars hade det inte funkat att använda den.

Jag gjorde en ny koll och dokumentation av satellitsignalen.

Sen var det bara att starta satellitmottagaren och vänta på den tidsödande uppdateringen ….. zzzzzz

Är du klar snart undrade Grace.

WOW, nu blev det bra bild sa husse när jag var klar.

Kommentarer inaktiverade.