Installation av ny satellitmottagare åt Gävle Golfklubb.

Den 2 februari besökte jag Gävle Golfklubb och justerade parabolen till Thor satelliterna på 0,8° väst eftersom Viasat hade flyttat sina kanaler. Men sen gick det inte att få någon bild och det gick inte att uppdatera bootloadern i Samsung SMT S5140 mottagaren pga. att signalen till Viasat från Astra-satelliten på 4,9° öst var släckt.


Efter en månad skickade Hoist äntligen ut en ny Samsung-UHD satellitmottagare.

De kopplade in mottagaren men den visade en skylt som sa “ingen signal” så jag fick i uppdrag att kolla vad som var fel.

Först en koll av signalen som fortfarande var helt OK.

Det visade sig att mottagaren inte hade rätt Main software, dvs. mjukvaran som krävs för att kunna ladda in kanalerna från Thor-satelliterna. För att ladda in den krävs det en speciell knapptryckning som jag fixade. Men när det var klart skulle även programkortet aktiveras vilket var en tidsödande rysare.

Den blå knappen funkade inte så klockan 13:43 jag ringde telefonnumret som syntes på skärmen. Efter att ha hört hela historien om Viasat knappade jag in kortnumret, men då sa telefonsvararen att jag kopplas till kundtjänst, vilket i sin tur betydde att jag hamnade i Allentes oändliga telefonkö.

Vi kom överens om att personalen skulle försöka ringa själva, så klockan 13:55 lämnade jag Gävle Golfklubb. Nästan en timma senare (klockan 14:49) ringde de och berättade att programkortet gick igång så att det blev bild i TV-apparaterna. Men visst är det otroligt att själva proceduren med programkortet ska ta över en timma i anspråk?

Kommentarer inaktiverade.