Justering av parabol för att Gävle Golfklubb ska kunna visa Viasat Golf.

Idag besökte jag Gävle Golfklubb för att uppgradera deras Viasat satellitmottagare samt justera parabolen för att ta in signal från Thor-satelliterna. Allt enligt projektet DishTurn som har pågått i över ett år.

För att ta in Viasat Golf använde de en Samsung SMT S5140, men tyvärr var det ingen som hade laddat i rätt bootloader och eftersom signalen stängdes av i måndags gick det inte att uppdatera mottagaren.

Men parabolen skulle i alla fall justeras.

Att nå parabolen var inte det lättaste på ett isigt plåttak, men jag riggade upp ett par stegar så att det kändes säkert.

Väl uppe var det bara att koppla in instrumentet i MTI-mikrovågshuvudet som jag monterade den 21 mars 2019.

Först en koll av vad som fanns kvar sedan Viasat släckte signalen i måndags.

Jag justerade parabolen till Thor satelliterna på 0,8° väst så de kan få in Viasat Golf igen.

Sen var det bara att  klättra ner via halkskyddet.

Jag kollade och dokumenterade signalkvaliteten inne vid satellitmottagaren.

Nu är i alla fall parabolen justerad så det fattas bara en ny satellitmottagare. Jag hade en ny Arris 3000 i servicebilen men jag hade inget litet programkort. Det är inte bara att ta vilket programkort som helst heller eftersom Gävle Golfklubb har ett företags-abonnemang via Hoist. Så det är enklast om Hoist skickar ut en ny satellitmottagare till kunden och om de inte klarar att installera den så blir det ett återbesök.

Kommentarer inaktiverade.