Nu har jag fixat signal till Viasat sport hos Pitcher’s i Gävle.

Idag var jag till Pitcher’s Restaurang & Sportbar för att uppgradera deras Viasat satellitmottagare och se till att de tog in signal från Thor-satelliterna. Allt enligt projektet DishTurn som har pågått mer än ett år, så de hörde verkligen av sig i sista minuten.

När jag kom dit började jag jobba i den trånga TV-centralen.

Jag fick även åka hem och hämta TV’n från sovrummet bara för att kunna se satellitmottagarnas menyer.

Medan uppdateringen pågick kunde jag kolla och ta några bilder på anläggningen. Signalen från parabolen på taket går via fiber ner till restaurangen.

Signalen går in i fiberkonvertrarna för att omvandlas till låg och hög vertikal samt låg och hög horisontell signal.

Denna signal skickas sen in i en multiswitch.

Ut från multiswitchen skickas sen signalen till 2 st. OnePlace-boxar och 2 st. Viasat Arris 3000 boxar.

Jag passade även på att kolla signalen från parabolen, men den var inget vidare så det blir ett återbesök. Den blev väl aldrig riktigt justerad efter takarbetet när jag var där sist.

Sen kollade jag signalen från Astra 4,8° öst och upptäckte att de precis släckte signalen till Viasat. Så det var verkligen i sista minuten jag gjorde det här jobbet.

Nu är det i stort sett bara de kristna kanalerna kvar på satelliten Astra 4,8° öst. I alla fall kanalerna som är riktade mot Skandinavien.

Så jag hoppas att alla Viasat-kunder (numera Allente) har fått sina satellitmottagare uppdaterade och paraboler omjusterade, för annars blir det lite problematiskt att lösa. Detta eftersom satellitmottagarna var tvungna att uppdateras med en ny mjukvara från Astra innan parabolen justerades och mottagarna uppdaterades igen.

Kommentarer inaktiverade.