Justering av parabol till Restaurang Pitcher’s i Gävle.

En firma började renovera taket till ett fläktrum och då skruvade de bort parabolen så restaurang Pitcher’s i Gävle blev utan bild på alla storbilds TV-apparater. Lite panik uppstod, då de har massor av gäster som gärna besöker dem för att äta gott och kolla på sport.

Så i går eftermiddag ringde ägaren och undrade om jag kunde sätta fast parabolen igen så att de fick bild på de stora TV-skärmarna.
– Det fixar jag i morgon, svarade jag.

Idag när jag kom dit såg jag att det var 2 st. optiska mikrovågshuvuden – ett till Viasats kanaler som sänder från Astra 4.8°E och ett till Canal Digitals kanaler från Thor-satelliterna på 0.8°W.


Jag började med att montera maströret stadigare.

Men det ska monteras bort igen om nån vecka när de ska dit med takplåtar, så det blir säkert ett besök till.

Eftersom mitt instrument inte har nån optisk ingång använde jag ett vanligt mikrovågshuvud för att justera parabolen. Kanske dags att lägga till den funktionen nästa gång jag köper ett antenninstrument?

Mätning och dokumentation av signalen pågår ….

Det blev bra signal.

Som synes återstår det en del jobb med taket.

Fixat justerat & klart.

Sen var det bara att knalla ner till restaurangen och kolla att allt funkade vilket det naturligtvis gjorde.

Så nu kan ni gärna besöka Pitcher’s i Gävle där ni kan äta god mat, dricka god öl och kolla in sporten på stora bildskärmar.

Kommentarer inaktiverade.