Nu har signalen till Viasat slocknat från Astra 4,8° öst.

Idag var jag till Pitcher’s Restaurang & Sportbar för att uppgradera deras Viasat satellitmottagare och se till att de tog in signal från Thor-satelliterna. Allt enligt projektet DishTurn som har varit på gång mer än ett år.

Men det var verkligen i sista minuten för jag hann precis uppdatera mottagarna innan signalen försvann.

Så nu är det i stort sett bara de kristna kanalerna kvar på den satellitpositionen. I alla fall det som är riktat mot Skandinavien.

Så jag hoppas att alla Viasat-kunder (numera Allente) har fått sina satellitmottagare uppdaterade och paraboler omjusterade, för annars blir det lite problematiskt att lösa. Detta eftersom satellitmottagarna måste uppdateras med en ny mjukvara från Astra 4,8° öst innan parabolen justeras.

Kommentarer inaktiverade.