Serviceuppdrag med extra arbete.

Jag fick ett serviceuppdrag av Canal Digital där det inte framgick exakt vad som skulle göras, så jag skickade en fråga till kunden och fick svaret:

Byte av parabol huvud p.g.a. att jag köpte ny TV. Gamla huvudet + dekodern stöder tydligen inte 4K. Har även tvilling-abonnemang, dvs. 3 st. satellitmottagare.

Kunden hade beställt en OnePlace-mottagare samt en hårddisk till mottagaren och för att kunna nyttja OnePlace-mottagaren fullt ut, dvs. att kunna spela in 3 kanaler samtidigt som man tittar på en fjärde, behövdes det även ett Sat-CR-24 mikrovågshuvud.

När jag kom till kunden såg jag att han hade en Nokia 80 cm parabol. Yrkesskadad som jag är, eller erfaren, så såg jag redan nerifrån marken att det var dålig signalkvalitet.

Såna här väderskydd gillar jag inte och förstår inte ens nyttan med dem. Det är ju bättre att åtgärda själva problemet istället, dvs. att justera parabol och mikrovågshuvud så att man därigenom får bättre marginal till störningar vid dåligt väder.

Jag gick in och gjorde en kontrollmätning och konstaterade att 12,3 dB i MER-värde på 10778-H var riktigt uselt. Bara 4,1 dB i marginal till pixlar eller störningar.

Efter att jag hade bytt mikrovågshuvud och justerat fick jag 17,3 dB i MER-värde ute vid parabolen. Eftersom +3 dB är dubbel kvalitet, så är resultatet nästan en fördubbling av fördubblingen 🙂

Nere i vardagsrummet gjorde jag en ny koll för att se vilken signal det blev till den nya OnePlace-mottagaren.

Det blev även bra signal till mottagarna i sovrummen.


Innan jag åkte från kunden tog jag ett kort på den lite fräschare monteringen.

Canal Digital – serviceuppdrag samt installation av OnePlace + 2 extra mottagare – 1116539

Kommentarer inaktiverade.