Inkoppling av en ny OnePlace-mottagare

Hela vindskivan släppte i blåsten så parabolerna kom ur läge, men hans pappa skruvade dit vindskivorna igen så signalen kom tillbaka. Jag berättade för kunden att man inte ens kan ha en parabol på ett så tunt rör med det enkla väggfästet.
– Men det har ju funkat förut, sa kunden.
– Ja men det klarar inte minikravet för vindbelastning, svarade jag.
Dessutom krävdes det 2 paraboler eftersom kunden fortfarande har Viasat.

Ett alldeles för tunt rör till 2 paraboler.

Dessutom krävs det dubbla väggfästen för att inte belasta vindskivan.

Ett 38 mm rör är för klent så om inte vindskivan hade lossnat hade röret säkert böjt sig.

Jag rekommenderade att dubbelt väggfäste med ett 50 mm maströr och en dubbelmatad 80 cm parabol, typ så här.

Men det ville inte kunden kosta på just nu och Viasat är uppsagt, så det kanske blir ett återbesök i mars när Viasat-abonnemanget har löpt ut.

Signalen var i alla fall godkänd så jag kunde koppla in den nya OnePlace-mottagaren som kunden hade beställt.

Det hade faktiskt blivit lite bättre signal om jag hade bytt mikrovågshuvud och justerat parabolen lite, men jag vill inte göra något halvdant så innan justering ville jag montera ett nytt kraftigare väggfäste med ett tjockare maströr. Om jag bara hade justerat det befintliga så är det jag som blir ansvarig om bilden försvinner och det vill jag inte riskera.

Canal Digital – service visit level 1 samt installation av OnePlace – 1115651

Kommentarer inaktiverade.