Återbesök hos Canal digital # 491256

Den 1 juli 2014 gjorde jag den här installationen, då med arbetsorder # 491256.

I alla fall så fick kunden problem med de kanaler som sänder på horisontell polarisation. Jag mindes att det var väldigt nära skymmande träd, så jag kollade gamla foton och frågade kunden om det inte var träden som hade vuxit upp. Kunden visste inte om de skymde och dessutom hade Canal digitals kundtjänst beordrat kunden att vrida på mikrovågshuvudet. Tydligen så är det någon där som tvivlar på att jag har justerat det rätt. Helt otroligt egentligen, när jag brukar få frågan av kollegor hur jag lyckas få så bra signalkvalitet.

I alla fall så konstaterade jag ganska snabbt att det var fel på mikrovågshuvudet, så jag bytte till ett Sat-CR-24.

En skärmdump visade 83,6 dB i signalstyrka uppe vid parabolen.

En koll i vardagsrummet visade 80,1 dB, så en liten förlust på 3,3 dB var helt acceptabelt. På en sån liten sänkning av nivån försämras inte signalkvaliteten, vilket ni kan se på dataloggen nedan.

Kommentarer inaktiverade.