Byte till Boxer istället för Canal digital.

Grannens skog hade växt så högt att det tillslut blev omöjligt att få Canal digitals satellitsändningar att fungera utan störningar.

Men det var verkligen inte “bara” att montera ett nytt skorstensfäste eftersom det var stört omöjligt att få fäste på det hala plåttaket. Men med hjälp av en extra stege kunde jag få lite fäste under fötterna. Naturligtvis hade jag även en livlina.

Det gamla skorstensfästet var nog riktigt gammalt. Faktiskt så gammalt att jag inte ens har sett en sådan modell tidigare. Vad jobbigt det måste ha varit att montera med bara en spännbult.

Efter ungefär 2,5 timmars arbete satt det i alla fall ett nytt skorstensfäste med en Logperiodisk antenn på toppen av 4 meter maströr.

Efter justering gjorde jag en datalogg för att dokumentera signalen direkt från antennen. Jag såg även att det krävs en förstärkare eftersom signalen på Mux 6 skulle bli under godkänt värde om jag delade den till 2 TV-apparater.

Jag hade planerat att dra kabeln via vinden, med den vägen var effektivt blockerad av ett isolerat expansionskärl. Något som orsakade ungefär 2 – 3 timmars extra arbete.

Så efter kabeldragning och montering av en förstärkare i sovrummet kunde jag se att det var helt perfekt signal på Mux 7, 2, 3, 1 och 5. (Sändningar via Mux 4 har upphört om någon undrar)


Signalen till HD-kanalerna som sänder från MUX6 var också bra. Längst till höger på spektrumet syns det att 4G-filtret gör nytta.

En datalogg för att dokumentera signalen i sovrummet.

Mycket bra även i vardagsrummet.

Detta var en ganska svår och tidsödande installation, men nu kan de i alla fall kolla på TV med ett Boxer-abonnemang utan irriterande störningar.

Kommentarer inaktiverade.