Den skyldige är funnen.

Sedan i somras är det ett fel som har kommit och försvunnit titt som tätt i en bostadsrättsförening med 35 lägenheter. Varje gång jag har besökt dem för att felsöka har jag inte hittat något fel, men så idag dök det äntligen upp hur tydligt som helst på instrumentet. En grym överton av något slag, mitt på MUX 2, så den störde ut TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV9, TV11 och TV4 fakta.

I TV-centralen kopplade jag ur olika enheter tills jag såg den rena störningen.

Så här bra blev signalen med störkällan bortkopplad.

En bild på den skyldige, en Fagor SAB 252 förstärkare som har sett sina bästa dagar.

Efter lite omkopplingar och justeringar gjorde jag en testmätning på den utgående signalen.

Sen gjorde jag en testmätning i lägenheten närmast centralen …

… och en mätning längst bort.

Så nu ska de förhoppningsvis slippa störningar tills jag hinner städa och bygga om hela TV-centralen.

Kommentarer inaktiverade.