Serviceuppdrag åt Canal Digital

Den här kunden hade blivit erbjuden en OnePlace-box, men den kunde de inte använda eftersom de saknade en fast Internetuppkoppling. Så jag bytte ut den till en Smart-box istället. Signalen från parabolen var dock lite dålig så jag klättrade upp på taket för att byta mikrovågshuvud. Då såg jag även att den första montören hade missat att dra ner väderskyddet på mikrovågshuvudet, men som tur var så hade inte kabeln blivit fuktskadad.

Signalen före åtgärd visade lite klena värden med låg signalreserv för dåligt väder.

Jag bytte till det nya Sat.CR-24, justerade parabolen och höjde signalkvaliten mer än 50%

Det färdiga resultatet. Röret och fästet som parabolen sitter i är dock i klenaste laget, men kunden ville inte kosta på en förbättring. Inte just nu i alla fall.

I vardagsrummet bytte jag F-kontakt eftersom den förra montören hade satt dit en för stor sådan som glappade. Sen gjorde jag en mätning samt kopplade in den nya Smart-boxen.

Canal Digital – serviceuppdrag – 867533

Kommentarer inaktiverade.