Service av en nordenparabol.

I dag besökte jag en kund idag som har både Canal digital och Viasat. Han hade vridit allt ur läge eftersom han inte visste att det ena ALPS-mikrovågshuvudet hade gett upp. Jag bytte till ett nytt Sat-CR LNB och sen var det “bara” att justera.

Men det är inte “bara” att justera eftersom parabolerna en gång i tiden levererades med fel duo-block vilket ger fel avstånd mellan mikrovågshuvudena. För att inte signalen till Viasat från 4,8°E. ska bli alldeles usel måste man ta lite signal från Canal digital som sänder från 0,8°W. Ganska svårjusterat med andra ord.

Trots att jag “snodde” nån dB från Thor blev det bra signal till Canal digital.

Till Viasat blev det något sämre. Jag skulle kanske ha snott nån dB till från Thor, men sen är det ju en fråga om hur mycket tid man ska lägga ner.

Helst ska man byta större parabol med justerbar sidomatning för att få max-signal från båda positionerna.

Kommentarer inaktiverade.