Uppgradering av Promax instrumentet.

Inför leveransen av mitt testexemplar av Canal Digitals nya satellitmottagare, OnePlace, var jag tvungen att uppgradera instrumentet och satellitanläggningen hemma.

Efter uppgradering av instrumentet kunde jag programmera in de 24 Sat-CR frekvenser som Canal digitals senaste mikrovågshuvud skickar ut.

Sen tog jag ett mikrovågshuvud för att kontrollera att instrumentet var rätt programmerat och då konstaterade jag att UB07 på 1095 MHz har den högsta utnivån 85,6 dB.

Samt att UB13 på 1520 MHz har den lägsta utnivån 74,3 dB.

I dag monterade jag en Canal digital-parabol med den senaste modellen av mikrovågshuvud. 24 utgående frekvenser behövs säkert i framtiden, för Canal digitals nya OnePlace-mottagare har 4 kanalväljare. Det innebär att man kan spela in 3 kanaler samtidigt som man tittar på en fjärde.

En kontroll inne i vardagsrummet visade att det kom signal på Sat-CR frekvens nr. 24.

En datalogg hemma visar nu att jag har exakt lika signal som mina kunder. Parabolen är även bra att ha för att se när vädret ställer till det för er andra. Jag kommer även att ha nytta av den när jag ska testa och utveckla ett nytt sorts snöskydd.

Kommentarer inaktiverade.