Viasat service

En kund hade ganska dålig signalkvalité på Viasats kanaler, så boxen varnade hela tiden. En kontrollmätning innan justering visade att så var fallet, för Viasat kräver minst 13 dB i MER-värde, så alltså var ingen av de uppmätta frekvenserna godkända.

(bildstörningarna brukar komma när signalkvalitén sjunker ner till ca. 9 dB i MER-värde)

Efter justering blev det bra signalkvalité …

… men trädet är oroväckande nära.

En kontrollmätning i vardagsrummet visade godkända värden.

Men HD-boxens signalmätare visade svag signalnivå och 74% signalkvalité på 12,437-V trots 16,0 i MER-värde. I och för sig är det lång kabel så signalnivån sjunker ca. 20 dB på vägen in till boxen, men det är ju ändå 61,4 dB kvar på den högsta frekvensen. Med andra ord ska boxen visa 100% på rubbet.

Kommentarer inaktiverade.